sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Hallitustyön toinen puoli

Ensimmäisessä postauksessa Eero ja Wiktoriina jo vähän valottivat, mitä me ICOM Suomen komitean hallituksessa teemme. Näiden virallisten tehtävien oheen mahtuu välillä myös muuta ohjelmaa. Viime syyskuussa me hallituslaiset järjestimme pienen Helsinki-turneen ICOM-konferenssin kansainvälisille vieraille. Kyseessä oli kansainvälisen komitean ICEE:n (International Committee for Exhibition and Exchange) Suomessa järjestämä konferenssi.

Merellinen Helsinki
@ Maria Granlund


Kohteena meillä oli syksyinen Suomenlinna. Ensin nautittiin keskustanäkymistä ryhmän porhaltaessa rautatieasemalta lautalle. Lautalla kerroimme retkeläisille Suomenlinnan historiasta ja samalla tietysti Helsingistä. Perillä tutustuttiin vanhaan linnoitukseen kävellen saarta ristiin rastiin. Parasta oli päästä vaihtamaan ajatuksia ympäri maailmaa tulleiden museoammattialaisten kanssa: retkellä edustettuina olivat Iso-Britannia, Italia, Yhdysvallat, Etelä-Korea, Puerto Rico, Taiwan, Armenia ja Uusi-Seelanti.

Helsinkitietoa jaettiin lautalla
@ Maria Granlund


 Yllättäen museoammattilaiset eivät halunneet mennä museoon. Konferenssin aikana oli jo kierretty niin monessa museossa Helsingissä sekä Tampereen ympäristössä, että nyt haluttiin keskittyä ulkoiluun ja merellisistä maisemista nauttimiseen. Asioiden tasapaino, se tuntuu olevan tärkeää museotyöläisellekin.


Maria Granlund
hallituksen toinen tiedotusvastaava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti